fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Kesk-Eesti pikim zip-line on skautide suurlaagris Tagametsas avatud

Eesti Skautide Ühingu pressiteade (lisatud uued pildid)
13.07.2017

Kesk-Eesti pikim zip-line on skautide suurlaagris Tagametsas avatud.

Tänane skautide suurlaagripäev on pühendatud ekstreemtegevustele ja skautlusele omasele seiklusele. „Üles on seatud 260-meetrine zip line, atraktsioon, kus on võimalik mööda trossi teha õhusõit üle laagri südames asuva paisjärve. Zip-line, mida võib kutsuda ka ahviraudteeks jääb avatuks ka hiljem ning nii on Tagametsa laagrikeskuse külastajatel võimalus eelkokkuleppel seda kasutada ka tulevikus. Teadaolevalt on tegu ühe Eesti pikima sarnase atraktsiooniga. Zip-line ehitasid skaudid, kes on läbinud selleks eraldi väljaõppe“, ütles ehitustöödes osalenud Eesti Skautide Ühingu juhatuse esimees Siim Maripuu.

Noorte füüsiliselt proovilepanekuks on üles seatud kõrgseiklusrada. Samuti on avatud ka seiklusrada, mille rajasid suurlaagrisse tulnud Valgevene skaudid. Ekstreemtegevustes abistavad heateo korras ka Briti sõdurid. Lisaks on laagrialal veel üles seatud mitmeid tegevuspunkte ja uudse kinoelamuse saab metsaalagri 5D kinos, kus ka lastel endil on võimalik tekitada filmivaatajatele eriefekte, et luua maksimaalselt tõetruu ja seikluslik filmivaatamiselamus. Moodsad tehnoloogilised lahendused kombineerituna traditsioonilistest skautlikest metsatarkustest ja- oskustest loovad kokku ühe seiklusliku laagripäeva. 

Suurlaagri peamiseks eesmärgiks on tuua noored looduse keskele ja julgustada noori tegema koostööd ning läbi seiklusliku võtme ning ise valikuid tehes end mitmekülgselt arendada. Programmijärgsed tegevused on jaotatud 5 erinevasse teemapäeva. Laager algas ohutuspäevaga, kus mängulises ja turvalises keskkonnas õpiti, kuidas käituda tulekahju, inimese kadumise või muu õnnetuse korral. Esmaspäevasel arvamusfestivalil toimusid lisaks Vabariigi Presidendi osalusel toimunud kärajate koosolekule noorteühingute vajalikkuse osas veel väitluskoolitused, mõtlemismängud ja avalik koosolek, et toetada noorte julgust avaldada arvamust neid puudutavates küsimustes. Sellele järgneval tervisepäeval toimusid tervist ja energiat andvad tegevused – näiteks savi- ja naeruteraapia, jooga, spordimängud. Kolmapäevase heateopäevaga sai iga osaleja anda oma panuse end ümbritseva keskkonna parandamiseks. Heateona valmisid näiteks tarvikud kodutute loomade varjupaikadele. Eilsel laagri külalistepäeval käis Tagametsa suurlaagris külas üle paarisaja inimese. Reedel, ehk laagri viimasel täispikal laagripäeval, looduspäeval, õpitakse, kuidas looduses liikuda, millest looduses süüa-juua teha saab ning proovida saab ka geopeitust või GPS-ristsõna lahendamist nõudvat meeskondlikku mängu. 

„Suurlaagri näol on tegu iga 4 aasta tagant Eestis toimuva suurima rahvusvahelise skaudiüritusega, kuhu tulevad kokku nii Eesti, välis-Eesti kui välismaa skaudid. Seekord on lisaks Eesti skautidele osalemas ka skaute Iisraelist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Valgevenest, Tšehhist, Kanadast ja Ameerika Ühendriikidest, kokku 500 laagrilist. Seekordse laagri nimeks on \”Seiklusratas\”, rõhutades skaudiprogrammi lahutamatut osa – noore enda huvidest ja valikutest lähtuvat seikluslikku õppimist. Laagri raames on avatud kokku üle 100 erineva tegevuse ning suurlaagri korraldamisega on kokku seotud sadakond vabatahtlikku.“ lisas seekordse suurlaagri juht Valdik Kask. Suurlaagri suurimad toetajad on Haridus- ja Teadusministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Ameerika Fond.

Eesti Skautide Ühing on osa enam kui 40 miljonit skauti üle kogu maailma liitvast noorteliikumisest, mille eesmärgiks on läbi põneva tegevuse anda noortele võimalus enesearenguks ja toetada noorte sirgumist aktiivseteks kogukonna liikmeteks.

Pilte ekstreempäevast leiab siit: https://www.dropbox.com/sh/e5nritgkr7qpus3/AACkHi9dMPC4ZBq1Ki01hh9Ia?dl=0
Piltide autor on Lauri Lindoja

Lisainfo: 
Valdik Kask, suurlaagri juht, tel 56 62 0838
Kristjan Pomm, peaskaut, Eesti Skautide Ühing, tel 50 97 110

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status