fbpx

/ Infonurk / Muu / Noortekohtumiste rahastusprogramm kutsub infoseminarile ja koolitusele Idee45

Hea noorteorganisatsiooni esindaja ja aktiivne noor!

Pakume Sulle võimalust rikastada igapäevast projektitegevust, korraldades selle raames noorte koostööprojekte ehk Noortekohtumisi, mille rahastamiseks pakume ka toetust. 

Noortekohtumised on Sihtasutus Archimedes Noorteagentuuri poolt koordineeritav programm, mille eesmärk on soodustada Eestis elavate eri kultuuritaustaga noorte üheskoos õppimist ja teineteisemõistmist ning see annab ka noorteühingutele hea võimaluse koostööks. Koostööprojekti põhitegevus on 11-18-aastaste erikeelsete noorte omavahelise (3-6 päevase) kohtumise korraldamine, millel on noorte endi poolt valitud teema ning eesmärk.Noortekohtumiste laiem eesmärk on kultuurilise teadlikkuse, avatuse ja sallivuse kasvatamine nii osalejates kui ühiskonnas tervikuna.

Noortekohtumised loovad hea võimaluse eesti partneritega ühiselt kavandatud tegevuseks, aitavad hoida häid kontakte, kaasata projektitegevuse planeerimisse põhikooliealisi noori, arendada noorte ettevõtlikkust ja käsitleda neid teemasid, mis ühiskonnas hetkel aktuaalsed on.

Näiteks kohtusid NEA MTÜ noored huvikool Optimum Semper noortega, et õppida meeskonnatööd läbi taaskasutuse teema. Narva ja Kuressaare noored aga otsisid lahendusi loomapidamiskultuuri kitsaskohtadeleTeisi seni toimunud Noortekohtumiste projektilugusid saab lugeda siin.

29. septembril ja 4. oktoobril toimuvad Viljandis ja Tallinnas ka Noortekohtumise rahastusvõimalust tutvustavad infoseminarid, kus räägime programmi võimalustest ja senistest kogemustest lähemalt. Seminaril anname huvilistele täpsema informatsiooni programmi eesmärkide, võimaluste ja tingimuste kohta ja vastame tekkinud küsimustele.

Infoseminarid toimuvad 29. septembril kell 14.45-17.00 Viljandi hotellis Centrum ja 4.oktoobril kell 15.45-18.00 Tallinnas Tallink Spa & Conference hotellis.Seminarid toimuvad kahes keeles (eesti ja vene keel). Seminarile saab registreerida 27.09 kella 17.00ni siin.

 Kes infoseminarile ei jõua või on valmis praktilisemaks koolituseks, on oodatud koos meeskonnaga Noortekohtumiste projektikoolitusele Idee45, mis toimub14.-16. oktoobrilTäpsem info ja Idee45 koolitusele registreerimine on võimalik siin.

Noortekohtumise korraldamise toetuse taotlusprotseduur on lihtne ning rahastuse pälvimise tõenäosus 2016. aasta aprilli taotlustähtajal oli 80%. Toetussumma katab noorte põhilised vajadused kohtumise vältel. Soovi korral pakub Noorteagentuur eduka projektitaotluse vormistamiseks ka nõustamist.Noortekohtumiste järgmine taotlustähtaeg on 1. novembril. Taotlusi saab Noorteagentuurile esitada eesti, vene või inglise keeles. 

Erinevate mõtete, küsimuste ja nõustamissoovide puhul on pöördumised teretulnud aadressil noortekohtumised@archimedes.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status