fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 421

\"ENL\"

14. oktoober 2014
ENLi Teated nr 421

\"\"

UUDISED

¤ ENLi meediakonverents ootab Sind!

Sel aastal vaatame täpsemalt tele- ja raadiomeediale otsa. Teid aitavad meediamaastikul juhatada Andres Jõesaar, Heidy Purga ja Tiit Kimmel. Registreeri ruttu, sest kohad on piiratud!
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL otsib osaluskogude koordinaatorit!

Otsime 2015. aastaks osaluskogude koordinaatorit, kes asendaks aega teenivat töötajat.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tule ENLi sügisseminarile!

Sel korral räägime rahast – vaatame olevikku ja tulevikku! Kuulame, mis on selgunud värsketest uuringutest ja raportitest. Analüüsime ekspertide juhendamisel oma ühenduste finantstegevust ja -olukorda. Otseloomulikult saab nalja ja naerda ning (taas)kohtuda uute ja mitte nii uute tuttavatega, kes on üle Eesti kohale tulnud.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Kandideeri Eesti Noorteühenduste Liidu välissuhete juhiks!

Otsime noort ja teotahtelist inimest, kes ei pelga suhtlemist rahvusvaheliste ettevõtete, ühenduste ja võrgustikega! Kui oskad keeli ja tahaksid Eestist kaugemale vaadata, kandideeri meile!
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL kuulutab välja noortesõbralikuma ajakirjaniku ja meediaväljaande konkursi!

Konkursile saavad esitada nominente kõik noorsootööga, noorteorganisatsioonidega ja noortevaldkonnaga seotud inimesed ja organisatsioonid ning noored, kes on ajakirjandusega suhelnud näiteks seoses erinevate noorteprojektide või muude noorte teemadega seoses.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Otsime \”Noort Eurooplast 2015\”!

Tunned mõnd ägedat noort? Tahaksid, et keegi sinu tuttavatest saaks võimaluse teha kuus kuud praktikat Euroopa Parlamendis või mõnes teises Euroametis? Siis anna ta üles!
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti otsib noori Häid Eeskujusid!

Juba kuuendat aastat järjest kuulutavad Eesti noorteühendused välja konkursi \”Hea Eeskuju\”. Otsime koolinoori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime kaasa haarata teisi on muutnud meie kodukandi ja elukeskkonna paremaks.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

24. oktoober – ENLi meediakonverents
7.-28. november – Osaluskohvikud üle Eesti
11. november – kontaktisikute kohtumine ja üldkoosoleku materjalide arutelu Tallinnas
13. november – kontaktisikute kohtumine ja üldkoosoleku materjalide arutelu Tartus 
15.-16. november – ENLi sügisseminar ja üldkoosolek
12. detsember – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
13.10 osales avalike suhete spetsialist Karl Hallik Sotsiaalministeeriumis noortegarantii teavitusplaani töörühmas
13.-15.10 osalevad juhatuse esimees Reet Sillavee, noortepoliitika nõunik Harri Puskar ja Struktuurse dialoogi projektijuht Egert Mitt Roomas Struktuurse Dialoogi konverentsil
14.10 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets Vägivalla Vähendamise Arengukava komisjoni koosolekul
15.10 kohtub tegevjuht Kaidi Nurmik EMSLis Anna Laidoga, et arutada Vabakonna tuleviku küsimusi
16.10 kohtuvad juhatus ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Soome noorteühenduste liidu Allianssi esindajatega, et arutada koostööpunkte
16.10 kohtuvad juhatuse esimees Reet Sillavee, tegevjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaatorid Kadi Vahtra ja Kuldar Adel Ivo Visakuga, et arutada noortevolikogude põhitegevuse toetamise programmi
17.10 kohtub osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Jõelähtme noortega, et aidata neil luua noortevolikogu
19.-22.10 osaleb osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Brüsselis seminaril \”Tõenduspõhine noortepoliitika kohalikul tasandil\”

 

Eelmisel nädalal:
22.09-8.10 osales juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Jaapani-Eesti noortevahetuse raames Jaapanis
6.10 külastas noortepoliitika nõunik Harri Puskar Tallinna Rajaleidja keskuse avamist
6.10 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets Haridus- ja Teadusministeeriumis Vägivalla vähendamise arengukava koostamise kohtumisel
7.10 külastas nõukogu liige Vladimir Svet Maardu aktiivseid noori, et aidata neil luua noortevolikogu 
7.10 kohtusid avalike suhete spetsialist Karl Hallik ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel ERRi juhatuse nõuniku Heidy Purgaga, et arutada tulevast meediakonverentsi
9.10 kohtusid tegevjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaatorid Kadi Vahtra ja Kuldar Adel Ivo Visakuga, et arutada noortevolikogude põhitegevuse toetamise programmi

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: TEDxLasnamäe meeskond otsib enda vabatahtlike ridadesse KOMMUNIKATSIOONIJUHTI
TEDxLasnamäe on esimene venekeelne TEDx konverents Eestis, kus edukad vene keelt kõnelevad inimesed jagavad oma mõtteid, mis aitavad muuta paremaks nii ennast, kui ka maailma.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tallinna Ülikooli tudengivarju nädal
17.- 21. novembril toimub Tallinna Ülikoolis taas Tudengivarju nädal, mille raames saavad gümnasistid varjutada bakalaureuseõppe tudengeid. Tudengivarju nädala jooksul on Sul võimalik tutvuda huvipakkuva erialaga. Saad koos tudengiga käia loengutes, tutvuda ülikooli ja samuti selle aasta sisseastumise tingimustega.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Vabaühenduste Fond ootab noori vihakõne-vastasele koolitusele
Koolituse läbiviijaks on üleeuroopalise No Hate Speech kampaania Soome üks eestvedajatest Satu Valtere, pikaajaline inimõigustealase hariduse edendaja. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Põhja-Eesti Rajaleidja keskus kutsub avamisele!
Vaatame koos, mida Rajaleidja keskus pakub. Põhiline eesmärk on siiski leida oma rada- Sellele aitavad kaasa meie tublid spetsialistid. Kui rada saab leitud, ootab Sind ees EnergiaBoks, et kosutada enda meeli kõige hea ja paremaga.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: UNICEFi laste- ja noortesõbraliku linna seminar ootab!
UNICEF-i huvitab, kuidas noored hindavad Tallinna laste- ja noortesõbralikkust. See on koht, kus avaldada oma arvamust ja teha ettepanekuid, et igal noorel oleks võimalik rõõmu tunda Tallinnast, kui laste- ja noortesõbralikust linnast.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kandideeri Tallinna linna noortevolikogu koosseisu 2014/2015
Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud ning Tallinna Õpilasesindus kuulutavad välja Tallinna linna noortevolikogu koosseisu valimised. Noortevolikogusse valitakse 21 liiget kolmest huvirühmast: õpilased, üliõpilased ja noorteühendused.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: \”Tee ise\” tasuta koolitused ootavad!
Oled 9.-12. klassi Harjumaa noor? Siis tule tasuta koolitustele \”Tulevikulinna mäng\”, \”Kuidas kirjutada projekti\” ja \”Turundus Facebookis\”!
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Teaduskommunikatsiooni konverents \”Teadus? Läheb tarvis. Päriselt!\”
Soovime kokku tuua olulised noorte infovälja kujundajad – õpetajad, teadlased, noorsootöötajad, karjäärinõustajad, noored, lapsevanemad ja meediainimesed. Arutame koos, kuidas infot tulemuslikumalt noorteni viia ning otsime kohti koostööks.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: MTÜ Lastekaitse Liit kuulutab välja video-, foto ja joonistusvõistluse teemal \”Õigus olla laps\”
Võistlusel saab osaleda nii joonistuste kui fotodega, esmakordselt sel aastal ka videoklippidega. Konkursi eesmärgiks on lapse õiguste kohta teadlikkuse suurendamine. Sel aastal on võistlus suunatud kõikidele lasteaialastele ning kooliõpilastele.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Lahe Koolipäev tuleb taas!
Kutsume Sind osalema Eesti suurimal noortekonverentsil Lahe Koolipäev, 12. novembril Nordea Kontserdimajas. Tänavuse konverentsi teemaks on oma kire leidmine, takistuste ületamine ja tasakaalu saavutamine.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tartu Rahvaülikool pakub trobikonda tööalaseid koolitusi
Tartu Rahvaülikool, Lõuna-Eesti suurim koolituskeskus, alustab oma 27. hooaega ja pakub arvukalt tööalaseid koolitusi koostöös parimate koolitajatega. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: MTÜ Lastekaitse Liit kutsub täitma küsimustikku \”Laste osaluse toetamine ja kaasamine koolis\”
Käesoleval aastal viib MTÜ Lastekaitse Liit koostöös Eesti Õpilasesinduste Liiduga valdkonna kaardistamiseks ja arendamiseks läbi uuringu \”Laste osaluse toetamine ja kaasamine koolis\”, mille eesmärgiks on laste ja noorte seas läbiviidava küsitluse käigus selgitada välja, mil määral kaasavad koolid lapsi koolielu puudutavatesse otsustesse, mil viisil ja mis teemadel nad seda teevad.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Teine Euroopa Alkoholipoliitika Noortekonverents kutsub osalema!
Oled tegelenud või sooviksid tegeleda alkoholipoliitikaga Euroopa mastaabis? Tahaksid lihtsalt sõna sekka öelda? Kandideeri koos EAÜSi delegatsiooniga alkoholipoliitika teemalisele noortekonverentsile! 
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: EMP toetuste Vabaühenduste Fondi V taotlusvoor: kutse väikeprojektide esitamiseks 
Avatud Eesti Fond kuulutab välja programmi viimast taotlusvooru vabaühenduste väikeprojektidele, mille eesmärk on parandada vabaühenduste tegutsemisvõimekust ja –keskkonda.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: Vabaühenduste Fondi viimase taotlusvooru infoseminarid
Avatud Eesti Fondi vahendatav EMP ja Norra toetuste Vabaühenduste Fond avab varsti taotlusvooru, kuhu ootame projekte, mis kasvatavad taotleja tegutsemissuutlikkust. Konkursile saab esitada väikseid projekte, mis aitavad taotleval organisatsioonil muutuda tugevamaks ja võimekamaks.
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status