fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 416

\"ENL\"

9. september 2014
ENLi Teated nr 416

\"\"

UUDISED

¤ ENL kutsub: League of Young Voters Noortekonverents

League of Young Voters projekt hakkab lõppema ja selle tähistamiseks kutsub ENL kõiki noori veel korra kokku, et arutada noorte valijate olukorda, huviharidust ja aktiivsust noorte seas Eestis. Tule ise ja võta sõber kaasa!
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL toetab Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkurssi ja arenguprogrammi ENTRUM

Alanud õppeaastal käivitub Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUM viies hooaeg. Eesti Noorteühenduste Liidul on au ja rõõm olla uuel hooajal ENTRUM-i toetajaks ning partneriks noorte ettevõtlikku hoiaku kujundamisel.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tallinna linna noortevolikogu kutsub oksjonile!

Kutsume Teid sellele esmakordselt toimuvale ning sensatsioonilisele üritusele – see on võimalus elada kaasa uste sünnile ning tulla 12.septembril Rotermanni kvartalisse oksjonile, kus võib teha panuseid, et saada Eesti esimeste Supergraafiliste uste omanikuks. Panuseid on oodatud tegema nii asutused kui ka eraisikud.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

19. september – League of Young Voters Noortekonverents EBSis
28. november – Osaluskohvikud üle Eesti
12. detsember – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
6.-23.09 võõrustab juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Jaapani-Eesti noortevahetuse Jaapani delegatsiooni Eestis
6.09 kohtus noortepoliitika nõunik Harri Puskar riigikogu liikme Rainer Vakraga, et arutada noorteühingute rahastust ja ENLi Riigikogu valimiste platvormi
7.09 kohtus noortepoliitika nõunik Harri Puskar EKRE esindaja Henn Põlluaasaga, et arutada ENLi Riigikogu valimiste platvormi
8.09 kohtub noortepoliitika nõunik Harri Puskar Kristiina Ojulandiga, et arutada ENLi Riigikogu valimiste platvormi
8.09 kohtub noortepoliitika nõunik Harri Puskar riigikogu noorte toetusrühma esimehe Kalle Pallinguga Noorteühingute rahastamise ja ENLi Riigikogu platvormi asjus
8.09 viivad Struktuurse dialoogi projektijuht Egert Mitt ja avalike suhete spetsialist Karl Hallik NoVaata noortemessi raames läbi Struktuurse dialoogi konsultatsioonivooru
11.09 osaleb noortepoliitika nõunik Harri Puskar Noorteseire konverentsil
11.09 osalevad noortepoliitika nõunik Harri Puskar ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Tallinna noortenädala noorsootöötajate öösessioonil NoorsootÖÖS ON TÄHTI

 

Eelmisel nädalal:
1.09 osalesid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja Varivalimised 2015 projektijuht Eveli Jõesaar Tartus Tarkusepäeva konverentsil ja debatil
3.09 kohtus juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Maria Ventseliga AIESEC Eestist, et arutada koostööd Global Management Challenge\’i raames
3.09 kuulas juhatuse esimees Reet Sillavee USA Presidendi Barack Obama ettekannet Nordea Kontserdisaalis
4.09 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Vabatahtlike võrgustiku teisel kohtumisel
4.09 kohtus juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Jaapani suursaadikuga Eestis, et arutada Jaapani-Eesti noortevahetuse detaile
5.09 tegi juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Justiitsministeeriumis ettekande valimisea langetamise mõjude analüüsi kohta
5.-6.09 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Kopenhaagenis Euroopa Noortefoorumi Balti- ja Põhjamaade koja kohtumisel
6.-23.09 võõrustab juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Jaapani-Eesti noortevahetuse Jaapani delegatsiooni Eestis

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Rahvustepäeva konverents \”Eestimaa rahvad – teel tulevikku\”
Konverentsi põhite?maks on Eestimaa kultuuriruum ja Eestis elavate erinevate rahvaste kultuurid ja lood. Koos otsime ühist lugu, mis haarab enda alla kõiki siinseid rahvaid ja kultuure ning annab hea alusele ühiseks teekonnaks tulevikku.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Lasteabi keskus otsib vabatahtlikke lasteeotsijaid!
Üle – Euroopalise kadunud laste telefoni 116 000 raames on vaja Eestis moodustada vabatahtlike võrgustik eesotsas aktiivsete vabatahtlike võrgustiku juhtidega. Otsime igast Eesti maakonnast vabatahtlikke juhte, kes sooviksid koondada enda tegevustesse teisi vabatahtlikke otsimaks vajadusel kaduma läinud lapsi.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: HEAK kutsub – projektide kirjutamise ja juhtimise koolitus
Koolituse tulemusena paranevad osalejate teadmised ja oskused, kuidas projekti planeerida, eesmärke püstitada, tegevuskava ja eelarvet koostada, samuti kuidas projekti ellu viia ja tulemusi hinnata.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: HEAK kutsub – turundus- ja tutvustusmaterjalide koolitus
Koolituse eesmärk on anda osalejatele baasteadmised koos praktiliste oskustega kommunikatsioonipõhisest väliskommunikatsioonist, sh sõnumite kokkuleppimisest rõhuasetusega infomaterjalide koostamisele ning anda algteadmised turundus- ja tutvustusmaterjalide kujundamisest.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: AIESEC kutsub – Meet the CEO
AIESEC Eesti korraldab firmakülastuse programmi \”Meet the CEO\”. Seekord kutsub Sind külla Swedbank – näe, kuule ja mõtle kaasa. Sinu arvamus loeb! Üritus on TASUTA. Oodatud on KÕIK kolmanda kursuse bakalaureuse tudengid, magistrandid ning teised huvilised.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Mondo kutsub maailmahariduse metoodika koolitusele!
Tegeled noortega? Tahad avardada noorte silmaringi globaalsetel teemadel: šokolaad, elektroonika, liha, tekstiil, tubakas, vesi? Õpi meie 3-päevasel tasuta koolitusel töötubasid läbi viima. Meilt saad noortesõbraliku metoodika ja praktilise käsiraamatu!
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Praktiline sotsiaalse disaini õpituba
Heateo SA korraldab vabaühenduste juhtidele sotsiaalse disaini õpitoa, kus õpetatakse ühiskondlike probleemide lahendamiseks kasutama sotsiaalse disaini tööriistu. Saadud oskused aitavad sul edukamalt osaleda Eesti esimesel sotsiaalse innovatsiooni konkursil.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Inimeste juhtimise koolitus
Koolituse käigus vaadatakse üle eelkõige MTÜ edukaks toimimiseks vajalikud aspektid – juhatuse töö, üldkoosolekuga seonduv, liikmete rollid ja kaasamine.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: SEB 17. Tartu Rattamaraton ootab lapsi ja noori osalema
Laupäeval, 20. septembril toimuvad Tartus SEB 17. Tartu Rulluisumaratoni laste- ja noorteüritused. Kohale ootame kuni 3000 osalejat. Seega on tegemist ainulaadse ja ühe suurima maastikujalgarattaspordi lasteüritusega maailmas. Ootame kõiki lapsi ja noori osalema!
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tasuta veebikoolitused digidokumentidest ja kenast suhtlusest
Addenda koolitus kutsub EMSLi liikmeid sügisel tasuta veebiseminaridele. Septembris saate teada, kuis vähendada käsitsi sisestatavate andmete mahtu, kiirendada kuludokumentide liikumist ja allkirjastamist/aktsepteerimist organisatsioonis. Oktoobris kutsub Virve Roosimägi kaasa mõtlema suhtlemise teemadel.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tartu Rahvaülikool pakub trobikonda tööalaseid koolitusi
Tartu Rahvaülikool, Lõuna-Eesti suurim koolituskeskus, alustab oma 27. hooaega ja pakub arvukalt tööalaseid koolitusi koostöös parimate koolitajatega. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: MTÜ Lastekaitse Liit kutsub täitma küsimustikku \”Laste osaluse toetamine ja kaasamine koolis\”
Käesoleval aastal viib MTÜ Lastekaitse Liit koostöös Eesti Õpilasesinduste Liiduga valdkonna kaardistamiseks ja arendamiseks läbi uuringu \”Laste osaluse toetamine ja kaasamine koolis\”, mille eesmärgiks on laste ja noorte seas läbiviidava küsitluse käigus selgitada välja, mil määral kaasavad koolid lapsi koolielu puudutavatesse otsustesse, mil viisil ja mis teemadel nad seda teevad.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: E.ART.H kutsub: Liitu rahutoaga!
E.ART.H ehk Europeans.Art.History on kunstiprojekt, mille käigus saab vanast Tallinna koolimajast mitmekorruseline galerii. Sügisesel koolivaheajal on see kõigile huvilistele nädal aega avatud. Projekti hüüdlauseks on Earth without art is just \’eh\’.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: ESTYES kutsub: kolm põnevat koolitust septembris-oktoobris Prantsusmaal!
MTÜ ESTYES pakub kokku 11 Eesti noorele võimalust osaleda Prantsusmaal mitmepäevasel koolitusel. Koolituste teemad on sooline võrdõiguslikkus, noorte töötus ja noorte kaasatus.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: Käib taotlusvoor \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\”
Taotlusvooru \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\” vahendusel jagatakse EMP toetuste programmist \”Riskilapsed ja –noored\” toetusi summas 340 000 eurot, minimaalne toetus ühe projekti kohta on 170 000 eurot. Taotlusvoor sulgub 10. septembril 2014 kell 16.00.
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status