fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 413

\"ENL\"

1. juuli 2014
ENLi Teated nr 413

\"\"

UUDISED

¤ Valimisea langetamise eelnõu esitati Riigikogule!

Riigikogu 41 Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikut algatasid täna erakorralise istungi alguses põhiseadust muutva eelnõu, mis võimaldaks kohalikel valimistel hääletada noortel alates 16. eluaastast.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Selgunud on uus Varivalimiste projektijuht!

Meil on hea meel teatada, et ?Varivalimiste ?projektijuhina alustab ?25.juunist tööd Eveli Jõesaar. Eveli õpib Tallinna Ülikoolis riigiteadusi, on aktiivne Tallinna Ülikooli üliõpilaskonnas ja Tallinna linna noortevolikogus. Ta on olnud seotud ka varasemalt Varivalimiste projektiga, täites Tartu linna koordinaatori ja osalussimulatsiooni mängujuhi rolli. 
?Soovime jõudu tööle uuele projektijuhile!?

 

¤ Liitu üle-Eestiliste osaluskohvikute korraldusmeeskonnaga!

Juba mitmendat aastat korraldab Eesti Noorteühenduste Liit koos osaluskogudega osaluskohvikuid, mis toimuvad sel aastal 28. novembril 15 maakonnas. Osaluskohvikud toovad kokku noored ja noortemeelsed, üheskoos arutatakse kohalikku ja üleriigilist elu puudutavate küsimuste üle ja põhirõhk on noortel.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Registreerimine avatud: ENLi SUVEKOOL 2014

Taas on tulemas Suvekool, mis sel korral toimub Viljandimaal Olustveres. Need neil päeva on täidetud põnevate koolitustega ning ei puudu ka meeldejäävalt sisustatud vaba aeg. Kohale Olustverre toovad bussid üle Eesti.
Loe täpsemalt siit

 

¤ YFU otsib tegevjuhti!

Tegevjuhi peamisteks tööülesanneteks on ühingu tegevuse igapäevane juhtimine lähtudes ühingu strateegiast ja rahvusvahelise YFU võrgustiku tegutsemispõhimõtetest.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tule ENLi töövarjuks!

Töövari veedab tööpäeva ühe ENLi töötajaga, kelle tegevust ja tööd ta konkreetsemalt jälgib. Soovi korral on võimalik ka ise kaasa aidata mõne tööülesande täitmisele. Töövari kohtub teiste meeskonnaliikmetega, osaleb kohtumistel ja koosolekutel ning saab ülevaate ENLi igapäevasest tegevustest.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tallinna Ülikooli Pedagoogiline Seminar kutsub õppima noorsootööd.

Suurepärane võimalus omandada tasuta erialane kõrgharidus päeva- või kaugõppes, kus õppekavast kolmandiku moodustab praktika. Tule õpi ise või jaga seda võimalust teistega!
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

23.-26. juuli – ENLi Suvekool 
15.-16. august – Arvamusfestival 
19. september – Noortekonverents Tallinna Ülikoolis
28. november – Osaluskohvikud üle Eesti 
12. detsember – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
30.06 osales avalike suhete spetsialist Karl Hallik Erasmus+ programminõukogu koosolekul
1.07 töövarjutas noortepoliitika nõunik Harri Puskarit Annegret Suvi
1.07 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov, noortepoliitika nõunik Harri Puskar, töövari Annegret Suvi, avalike suhete spetsialist Karl Hallik ja tööhõive eestvedaja Gertu Borodkina Töötukassa noortegarantii spetsialisti Berit Vogtiga
2.07 osaleb juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Eesti Noorsootöö Keskuses Jaapani noortevahetuse koosolekul
4.07 viivad juhatuse liikmed Triin Bõstrov ja Liisa Lillemets ENLi kontoris läbi liikmekohtumise AIESEC Eestiga

 

Eelmisel nädalal:
16.-17.06 osales ENLi juhatuse esimees Reet Sillavee rahvusvahelisel seminaril \”Improving the Effectiveness of Youth Work through High-Quality Youth Work Education\” Tallinna Ülikoolis
17.06 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Helir-Valdor Seedri ja Jaak Aaviksooga, et arutada valimisea langetamist
17.06 võõrustasid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Rõuge Noortevolikogu õppekäiku ENLis
18.06 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja League of Young Voters projektijuht Marju Tamp TLÜs prof. Anu Tootsiga, et arutada League of Young Voters konverentsi korraldamist
18.06 osales noortepoliitika nõunik Harri Puskar Justiitsministeeriumis uue vägivalla vähendamise arengukava koostamise avakoosolekul
18.06 kohtus noortepoliitika nõunik Harri Puskar Liisa-Ly Pakostaga, et arutada valimisea langetamist
19.06 osales noortepoliitika nõunik Harri Puskar Siseministeeriumis riskinoorte meetmete koosolekul
19.06 osales juhatuse aseesimees Triin Bõstrov teaduse populariseerimise konverentsi programmikomitee koosolekul

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: ELFi talgute eripakkumine noortele
ELFi talgureisid on ainulaadne viis ühendada puhkus ja vabatahtlik tegevus, avastada uusi paiku ja inimesi ning saada osa suvisest Eestimaa loodusest. Selleks, et osalustasu ei saaks takistuseks, pakume sel suvel 18 – 26-aastastele noortele võimalust osaleda talgutel vaid ühe euro eest.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tallinna noortenädal kutsub noori esinema!
Kui sa tegutsed koos toredate ning loominguliste noortega, kes tahaksid oma põnevate etteastetega suurel laval esineda, siis pakub Tallinna noortenädal selleks suurepärast võimalust! Lisaks vabalavale, on noortenädalal ka noorte loomelaat, kus saab müüa ja kaubelda oma käsitöö- ja kunstitoodanguga. 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Suveks EstYes\’iga Euroopasse – uued pakkumised!
EstYes\’i pakkumistesse on lisandunud 5 rahvusvahelist noortevahetust. Nüüd on võimalus kandideerida rahvusvahelistesse noortevahetustesse Prantsusmaal ja Moldovas!
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: Käib taotlusvoor \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\”
Taotlusvooru \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\” vahendusel jagatakse EMP toetuste programmist \”Riskilapsed ja –noored\” toetusi summas 340 000 eurot, minimaalne toetus ühe projekti kohta on 170 000 eurot. Taotlusvoor sulgub 10. septembril 2014 kell 16.00.
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status