fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 410

\"ENL\"

3. juuni 2014
ENLi Teated nr 410

\"\"

UUDISED

¤ Eesti Noorteühenduste Liit otsib oma meeskonda struktuurse dialoogi koordinaatorit

Struktuurne dialoog on kahekõne Euroopa noorte ja poliitikategijate vahel. Igas Euroopa riigis kogunevad teatud aja tagant noored ja eksperdid ning koondavad oma mõtted ja ettepanekud kindlatel teemadel (nt noorte sotsiaalne kaasatus, loovuse ja loomingulisuse avaldumine jne).
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi \”Noorte varivalimised 2015\” projektijuhi leidmiseks

\”Noorte varivalimised 2015\” on Riigikogu valimistele eelnev a-poliitiline üle-Eestiline projekt, mis toetab noorte aktiivseks kodanikuks kujunemist, demokraatia arengut, noortepoliitika tähtsustamist, sotsiaalset kaasatust ning ühiskonna harituse tõstmist valimiste ja riigijuhtimise eripärade ja olulisuse osas.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Kandideeri EÕELi valdkonnajuhiks!

Veidi rohkem kui kuu aega tagasi valiti Õpilasliidule uus juhatus. Nüüd läheneb ka see aeg, kui ametisolevad valdkonna juhid hakkavad oma tööd Õpilasliidus lõpetama. Seoses sellega kuulutame välja avatud kandidatuuri EÕELi valdkonnajuhtide kohale.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Seksuaaltervise kliinikus tasuta külastused alla 25-aastastele

Eesti Seksuaaltervise Liidu Seksuaaltervise Kliinikus (Mardi 3, Tallinn) saavad pöörduda noorte nõustamiskeskusesse nii naistearsti kui ka meestearsti vastuvõtule haigekassa poolt kindlustatud ja kindlustamata mõlemast soost alla 25-aastased noored TASUTA.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

23.-26. juuli – ENLi Suvekool 
15.-16. august – Arvamusfestival 
28. november – Osaluskohvikud üle Eesti 
12. detsember – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
2.06 kohtus juhatus Haridus- ja Teadusministri Jevgeni Ossinovskiga, et arutada noorteühingute rahastust, noorte lõimumist, mitteformaalset haridust ja valimisea langetamist
2.06 toimus ENLi kontoris poliitiliste noorteühingute koda
3.06 osalesid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar SDE fraktsiooni kohtumisel, kus arutati valimisea langetamist
3.06 kohtusid tegevjuht Kaidi Nurmik ja avalike suhete spetsialist Karl Hallik MTÜ Mondo esindajatega, et arutada maailmahariduslikku programmi ENLi suvekoolis
3.06 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Riigikogu Põhiseaduskomisjoni istungil, kus arutati valimisea langetamise üle
3.06 toimus ENLi kontoris liikmekohtumine Tegusate Eesti Noortega (TEN)
4.06 kohtuvad juhatuse esimees Reet Sillavee ja tegevjuht Kaidi Nurmik Tallinna Spordi- ja Noorsooameti noorsootöö osakonna juhtivspetsialisti Marko Ooliga
4.06 kohtuvad juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse aseesimehe Johann Peetrega, et arutada valimisea langetamist
6.06 osaleb juhatuse esimees Reet Sillavee EMSLi üldkoosolekul

 

Eelmisel nädalal:
27.05 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets HIV ja AIDSi valitsuskomisjoni istungil
27.05 külastas ENLi kontorit Euroopa Noortefoorumi juhatuse liige Jerry den Haan, kes tutvus ENLi tegemiste ja struktuuriga
28.05 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Riigikogu Põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Marustega, et arutada valimisea langetamise teemat
28.05 osales juhatus ja meeskond Tallinna Ülikoolis Valimisea langetamise konverentsil
29.05 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Haridus- ja Teadusministeeriumi noorte osaluse töötoas
29.05 osales juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Koostöökogu Innove istungil

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Mondo kutsub – maailmahariduse baaskoolitus
Tasuta 2-päevane maailmahariduse koolitus, mille eesmärk on anda ülevaade erinevatest maailmahariduse teemadest, meetoditest ja sotsiaalmeediast. Pärast koolitust on võimalik teostada end Mondo erinevates tegevustes vabatahtlikuna.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Vabatahtlike värbamise arenguprogramm
Vabaühenduse juht, kas Sulle tundub, et Sul pole piisavalt vahendeid, et tegeleda enda arendamisega ja organisatsiooni võimekuse tõstmisega? Kui pakud teenuseid sotsiaalvaldkonnas ja otsid endale appi vabatahtlikke, siis on arenguprogramm just sulle.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: EMSL ja Microsoft kutsuvad koolitusele tarkvarast ja tehnoloogiast
EMSL korraldab koos Microsoftiga koolitust võimalustest, kuidas vabaühendused oma tööd tehnoloogia abiga efektiivsemaks saaksid muuta.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Võrdse kohtlemise koolitus
Eesti Inimõiguste Keskus korraldab 19. juunil Haapsalus Promenaadi hotellis (Sadama 22) kodanikuühenduste esindajatele koolituse võrdse kohtlemise teooriast ja praktikast. Koolitusel antakse ülevaade võrdse kohtlemise põhimõttest, teemat reguleerivatest seadustest, õiguskaitsevõimalustest ning arutletakse reaalsete kaasuste teemal. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Projektikirjutamise intensiivkoolitus Tallinnas
Osalejad saavad praktilised teadmised ja juhised rahataotluste koostamiseks ning rahastajaga korrektseks suhtlemiseks.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tallinna noortenädal kutsub noori esinema!
Kui sa tegutsed koos toredate ning loominguliste noortega, kes tahaksid oma põnevate etteastetega suurel laval esineda, siis pakub Tallinna noortenädal selleks suurepärast võimalust! Lisaks vabalavale, on noortenädalal ka noorte loomelaat, kus saab müüa ja kaubelda oma käsitöö- ja kunstitoodanguga. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: GoWorkaBit pakub suveks lisaraha teenimise võimalust
Sel suvel on hea võimalus lisaraha teenida ja töökogemust omandada just sel ajal kui Sulle sobib. GoWorkaBit pakub välja lühikesed tööotsad erinevates ettevõtetes.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: SOREX kutsub: Vaatama ehtsat vulkaanituhka Peeter Suure merekindluse maa-alustes tunnelites
Toimuvad ekskursioonid Tallinna külje all Laagris asuvatesse Peeter Suure merekindluse maa-alustesse tunnelitesse. Lisaks ehtsale u. 450 000 000 aastat vanale vulkaanituhale väärivad käikudes uudistamist vee toimel seintele ning maha moodustunud imekaunid mustrid, samuti kohati üpris pikad stalaktiidid. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kandideeri Maailmapanga noorte professionaalide programmi
Avatud on võimalus kandideerida Maailmapanga noorte professionaalide programmi 2015. aastaks. Tööle võetakse noori erinevatest riikidest ja erinevatele ametitele.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rahvusvaheline noorte esseekonkurss: \”My Role as a Citizen of Earth\”
UNESCO korraldab esseekonkursi kuni 25-aastastele noortele. Parimate esseede kirjutajaid autasustatakse tseremoonial Jaapanis! 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Sitsiilia loodusparki vabatahtlikuks
Nüüd on võimalus kandideerida rahvusvahelisse laagrisse Sitsiiliasse. Osaleda võivad kõik noored vanuses 16-26 aastat. Eestist on minemas kuue liikmeline grupp.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Horvaatiasse teatrifestivali korraldama
Nüüd on võimalus kandideerida rahvusvahelisse laagrisse Horvaatias. Osaleda võivad kõik noored vanuses 18-26 aastat. Eestist on minemas viie liikmeline grupp. 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Töölaagrid Lõuna-Koreas
UNESCO Lõuna-Korea haru korraldab traditsioonilisi töölaagreid noortele vanuses 18-30. Valida on nelja erineva laagri vahel.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: Avati taotlusvoor \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\”
Taotlusvooru \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\” vahendusel jagatakse EMP toetuste programmist \”Riskilapsed ja –noored\” toetusi summas 340 000 eurot, minimaalne toetus ühe projekti kohta on 170 000 eurot. Taotlusvoor sulgub 10. septembril 2014 kell 16.00.
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status